8-trinnsmodell mot en antibiotikakonvensjon

Basert på erfaringer fra tidligere prosesser fra internasjonale avtaler, vurderinger knyttet til til politisk gjennomføringsevne, bakgrunnen og problemanalysen som skissert over, er det mulig å se for seg en 8-trinns prosess mot en antibiotikakonvensjon. 

  1. Etablere en internasjonal kampanjekoalisjon av sivilsamfunnsorganisasjoner rundt kravet om en antibiotikakonvensjon
  2. Organisere en serie av track 2/uformelle rundbordmøter mellom sivilsamfunnsorganisasjoner, forskere, akademikere og andre relevante internasjonale organisasjoner for å diskutere bakgrunnen for, innrammingen og mulig innhold i en antibiotikakonvensjon. 
  3. Oppmuntre stater til å ønske forhandlinger for en antibiotikakonvensjon i relevante regionale og globale forum. Inkludert World Health Assembly (WHA); the One Health Leaders Group on Antimicrobial Resistance; the UN Food Systems Summit; the conferences of FAO and OIE; the UN Economic and Social Council (ECOSOC), including the High-Level Political Forum on Sustainable Development (HLPF); the UN General Assembly (GA); the African Union (AU); the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN); the Arab League (AL); the Caribbean Community (CARICOM); the European Union (EU); the South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC); og the Pacific Islands Forum.
  4. Organisere en serie av track 1,5/uformelle rundbordsmøter rundt en kjernegruppe av stater, sivilsamfunn, forskere, akademikere og andre relevante internasjonale organisasjoner for å lage strategier og guider mot et mandat for å starte forhandlinger.
  5. Hvis nødvendig, oppmuntre stater til å organisere en serie av åpne internasjonale konferanser for å adressere årsaker og konsekvenser av antimikrobiell resistens og bygge et rasjonale for en ny antibiotikakonvensjon.
  6. Adoptere et mandat for forhandlinger, i et ikke-sektorspesifikt forum (som FNs Generalforsamling eller en annen ad hoc internasjonal konferanse)
  7. Forhandle grunnlaget for en antibiotikakonvensjon, sannsynligvis over flere konferanser i en ikke-sektorspesifikk type forum( som FNs Generalforsamling eller en serie av hovedstads-baserte konferanser)
  8. Vedta, iverksette og gjennomføre konvensjonen. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: